FARKLILAŞTIRILMIŞ SEVİYE SİSTEMİ İLE İNGİLİZCE

Ortaokul İngilizce hazırlık sınıfı programı, farklılaştırılmış seviyelendirme sistemi üzerine sosyal yapılandırmacı yaklaşım ile hazırlanmıştır. Scaffolding (İskele) tekniği ile öğretmenin her öğrencinin bireysel gelişimi için bilgi ve öğrenim arasında kılavuz görevi yapması sağlanır. Bu sistemde:

• Proje bazlı öğretim tekniği ile pekiştirme yapılır ve  öğrenci, ürünü (proje çalışması) ile yapacağı sunum sayesinde bu süreci içselleştirir.
  • Her cuma kısa bir sınav (quiz) uygulanır. Sonuçlarına göre hafta sonu çalışmalarında eksik tamamlama çalışmaları yapılır.
  • Teknoloji bazlı öğretim materyali "Active Learn" portalı ile okuma, video, deney yapma, dinleme çalışmaları on-line ve bireysel olarak yapılır.
  • Bu portal sayesinde her öğrenciye özel ödev verilir. Bu portal dil seviyelerine göre düzenlenmiş hikaye kitapları, fen bilimleri ve sosyal bilimler okuma parçaları ve dilbilgisi pekiştirici oyunlardan oluşur. Her seviye grubu öğretmeni öğrencilerine uygun kitapları ve oyunları haftalık programa göre seçer, belirler ve öğrencilere ödev olarak atar. Bu sistemin en etkin yanı öğrencinin telaffuzunun gelişimi için sesli okuma sisteminin olmasıdır.